Onze hersenspinsels

De gedachtegang van een bandenspecialist

Bridgestone lucht vrije band

Bridgestone lucht vrije band

Bridgestone heeft de tweede generatie van de ‘Air Free Concept Tyre’ geïntroduceerd. Het nieuwe ontwerp kenmerkt zich door zijn hogere belastbaarheid, milieutechnisch verantwoorde ontwerp en rijprestaties.

De nieuwste verbeteringen aan de ‘Air Free Concept Tyre’ brengen Bridgestone naar eigen zeggen een stap dichter bij een levensvatbare, commercieel verkrijgbare luchtvrije band. Dankzij de unieke structuur van spaken hoeft de band niet periodiek met lucht gevuld te worden en kan niet lek raken. De gebruikte materialen en de rolweerstand en de CO2-uitstoot zijn laag door het gebruik van gepatenteerde technologieën.

In de 2e generatie heeft Bridgestone de belastbaarheid verhoogd en rijprestaties verbeterd. Ook is Bridgestone erin geslaagd het energieverlies aanzienlijk te beperken door gebruik te maken van gepatenteerde materiaaltechnologieën en door de structuur van de banden te vereenvoudigen. Het resultaat daarvan is dat deze ‘Air Free Concept Tyre’ een rolweerstand heeft die gelijk is aan die van onze zuinige pneumatische banden, waardoor een bijdrage geleverd wordt aan een reductie van de CO2-uitstoot.

Add comment